submenu

programma - Scholen

Tout Petit - Luid (2de en 3de kleuterklas)

luid is een wervelende voorstelling waarin klanken beweging worden en beweging klank maakt. Op het podium staat een grote installatie als bomen vol buizen, als takken met trechters. Twee vrouwen bespelen dit instrument. Er ontstaat een uitdagend spel tussen klank en dans, muziek en beweging.
vliegicoon
28 nov
13.30 uur

Studio Gekko - Hello Robot (1-2 BO)

Elk kind is gefascineerd door robots, en vaak stopt het niet als je volwassen bent. David Francis is een expert in robotica, de wetenschap en technologie van robots. Hij neemt ons mee in een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven.
vliegicoon
03 dec
09.30 uur

Studio Gekko - Smart (5-6 BO)

Schermpjes zijn voor tieners het belangrijkste venster op de wereld. Sociale media en smartphones overladen ons met informatie, al dan niet fake, en bezorgen ons honderden vrienden, al dan niet fake. Smart is boeiend en humoristisch muzikaal theater over jongeren en hun manieren van communiceren.
vliegicoon
29 jan
09.30 uur

Rataplan - Een jihad van liefde (3-6 SO)

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslag in de Brusselse metro. In de theaterbewerking van zijn boek ‘Een jihad van liefde’ kijkt hij terug op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Een ontwapenende boodschap van liefde en verzoening.
14 feb
13.30 uur

Het Wolk - Zeep (onthaalklas en 1ste kleuterklas)

Het WOLK maakt een zeepzoete en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten. Ze dompelen de zaal onder in een waterwereld waar alles mogelijk is. Meezwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang genoeg jullie adem inhouden?
vliegicoon
03 mrt
13.30 uur

Theater van A tot Z - Tiresias (3-6 SO)

Tiresias is één van de boeiendste theaterpersonages uit de Griekse oudheid. Zijn verhaal begint wanneer hij gepassioneerd staat te gluren naar de oogverblindende godin Athena, die naakt aan het baden is. Als straf maakt ze hem blind, maar in ruil geeft ze hem de gave in de toekomst te kijken.
17 mrt
13.30 uur