submenu

op verkenning in eigen gemeente - 15/06/2020

Lentewandeling 2

Tijdens de lockdown blijft het advies nog steeds van kracht om in je eigen regio te blijven. Maar geen nood, Louis en Tine nemen je nog eens mee op een lentewandeling.

Dit keer vertrekken we aan GC de Kam en maken we een prachtige tocht door Oppem langs holle, groene wegen tot in Tervuren. Deze wandeling van 7,2 kilometer kan je uitbreiden met een lus van 5 kilometer in het park langs de vijvers van Tervuren.

Vertrek aan GC de Kam, steek het rondpunt over en neem links de Beekstraat (rechts van de poort van het kasteeldomein). Volg de kasteelmuur tot aan het volgende kruispunt en neem links de R. Hernalsteenstraat, die je volgt tot aan de eerste straat rechts. Hier sla je de Bosweg in. Je wandelt voorbij de Franstalige gemeenteschool. Verderop steek je de de Grunnelaan over en neem je links het Koningstraatje tot aan de kruising met de Mechelsesteenweg. Steek de steenweg over op het zebrapad en volg rechtdoor het Koningstraatje. Wandel het af tot aan de Jozef Bausstraat. Hier neem je rechts tot aan de Diepestraat.

Eenmaal daar aangekomen neem je de eerste links, de Diepe- straat. Volg deze asfaltstrook die overgaat in een stijgende ‘holle weg’. Blijf dit pad rechtdoor volgen tot aan de kruising met de Bremlaan en de Hertogweg. Hier kan je verder rechtdoor de Hertogweg nemen tot aan de Albertlaan, ofwel neem je het sterk dalende wegje rechtsaf (Wezembeekstraat), eveneens tot aan de Albertlaan. Daar aangekomen sla je links de Albertlaan in. Na een tijdje zie je aan de linkerzijde het Heilig-Hartcollege. Aan het volgende kruispunt steek je de Astridlaan over om verder de Albertlaan te volgen. Even verder, ter hoogte van huisnummer 78, bevindt zich een splitsing. Sla rechtsaf.

Als je dit pad volgt, kom je uit op de Elisabethlaan. Daar sla je rechtsaf om een tiental meter verder naar links te gaan. Ga nog eens 10 meter verder opnieuw rechts om de aarden Dieweg op te gaan (langs de vroegere spoorwegbedding), tot aan de voormalige goederenloods, nu omgevormd tot Bar des Amis. Hier in de buurt was vroeger het oude treinstation op de grens met Tervuren.

Bijkomende lus van 5 kilometer
Je kan tot op de Leuvensesteenweg wandelen en langs een van de ingangspoorten van het Museum voor Midden-Afrika een bijkomende lus van 5 kilometer maken langs de vijvers van het park van Tervuren, om zo terug te komen aan Bar des Amis.

Doe je dat niet, ga dan rond het gebouwtje en maak rechtsomkeer richting Wezembeek-Oppem. Op het einde van de aardeweg ga je naar rechts en volg je de Dieweg langs een tenniscomplex tot aan de kruising met de H. Verbomenstraat. Sla hier links in tot aan het tweede kruispunt, waar je rechts de Vosberg in slaat. Even verder kom je aan de Oudergemseweg. Ga links via deze holle weg tot aan het kruispunt met de Astridlaan. Vooraleer je aan dit kruispunt komt, zie je links achter de berm een bufferbekken.

Ga rechts naar de Mechelsesteenweg en steek over, sla de R. Hernalsteenstraat in. Neem die ook verder rechts aan de splitsing voorbij café de Madelon. Aan de Cafmeyerstraat ga je rechts en daal je af naar de J.B. Overloopstraat. Hier ga je links tot je weer aan GC de Kam uitkomt.

Wil je graag het plannetje ontvangen om deze wandeling zelf te ontdekken?

Heb je de vorige wandeling nog niet gedaan? Ook van die tocht kan je het plannetje opvragen bij GC de Kam via info@dekam.be of via de Facebookpagina van GC de Kam.

Veel wandelplezier!

 

Tekst: Louis Declerck en Tine De Wilde i.s.m. Erfgoed Wezembeek-Oppem
Foto: © Tine De Wilde
Uit: uitgekamd juni 2020