submenu

Nieuwe openingsuren Café de Kam - 27/02/2019

Café de Kam in het gelijknamige gemeenschapscentrum heeft zijn openingsuren fors uitgebreid. Je kunt er nu ook tijdens de week overdag terecht voor een frisse pint, een dampende kop koffie of een lekkere snack.

‘Café de Kam is niet meer wat het geweest is, maar dan in de goede zin’, steekt uitbater Koen Daguyt lachend van wal. ‘Een paar maanden geleden onderging het café al een complete metamorfose. De toog, de wanden, het plafond, de tafels en stoelen en de verlichting zijn allemaal nieuw. We hebben nu ook meer dan 50 zitplaatsen.’ Maar niet alleen de capaciteit van de kroeg is uitgebreid, ook de openingsuren zijn een pak ruimer dan voorheen. Terwijl je er vroeger van maandag tot donderdag enkel terecht kon na 19 uur ’s avonds, is Café de Kam nu al open vanaf 10 uur ’s ochtends tot middernacht. ‘Je kan hier ’s morgens in alle rust genieten van een lekkere espresso, latte of cappuccino, terwijl je een van de kranten leest die we gratis ter beschikking stellen’, zegt Koen Daguyt.

Op vrijdag en zaterdag sluit het café om 18 uur, tenzij er een avondactiviteit is in het gemeenschapscentrum. Op zondagnamiddag opent Koen zijn deuren op vraag van de verenigingen van 14 tot 18 uur. ‘Ook andere mensen zijn dan zeker welkom, aan het bord buiten langs de straatkant kan je zien of het café op zondag open is.’ De ruimere openingsuren betekenen ook goed nieuws voor de verenigingen van Wezembeek-Oppem. Zij kunnen nu na een vergadering of activiteit veel vaker terecht in het café. En omdat de Kam op het parcours of in de buurt ligt van een heel aantal wandeltrajecten, hoopt Koen dankzij de nieuwe openingsuren ook heel wat wandelaars op bezoek te krijgen. ‘Wandelaars vinden zeker hun gading op de uitgebreide bierkaart met daarop uiteraard ook exclusief het Kambier. Cocktailliefhebbers moeten zeker de Kamimosa eens proeven, onze huiscocktail met fruitsap, cava en grenadine. En voor wie een ‘hongerke’ heeft, is er elke dag verse soep met brood en croque-monsieur. Binnenkort, als het wat warmer is, wordt het weer genieten op het terras op de binnenkoer. Café de Kam is onlangs door Het Nieuwsblad uitgeroepen tot het beste café van Wezembeek-Oppem en ik ben vast van plan om die naam de komende tijd alle eer aan te doen’, besluit uitbater Koen.

 

Café de Kam in de Beekstraat 172 is open van maandag tot donderdag van 10 uur tot middernacht, op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur (en langer bij avondactiviteiten in het gemeenschapscentrum), en op zondag op vraag van verenigingen van 14 tot 18 uur. Meer info op www.facebook.com/cafedekamwezembeek en www.dekam.be.