submenu

Sportsnack zet kinderen aan het sporten - 29/03/2018

Kinderen een uur extra laten bewegen, dat is het uitgangspunt van Sportsnack. Een initiatief dat leerkrachten van de kleuter- en lagere school van het Heilig Hartcollege hebben opgestart.

‘Sportsnack’ staat voor Sportief Naschools Actieve Kids. Het initiatief loopt in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen onder deskundige begeleiding van enkele leerkrachten. Gedurende 15 dinsdagen en donderdagen krijgen de kinderen na school een extra uurtje sport van 16 tot 17 uur.

Begin dit schooljaar zijn ze er in de kleuter- en lagere school van het Heilig Hartcollege mee begonnen. Juf Elien Vandermosten: ‘Het is een testfase. Het doel is om de kinderen meer aan het sporten te krijgen. Sportsnack beoogt de verdere ontwikkeling van de kinderen door een breed aanbod van motorische vaardigheden en verschillende sporttakken aan te bieden. Op dinsdag en donderdag konden we na schooltijd in het eerste semester 20 kleuters per dag inschrijven. We werken rond vijf thema’s: tikspelen, balspelen, hindernissenparcours, yoga, dans en circus.

Voor het tweede semester schreven zich zowel voor dinsdag als donderdag 30 kleuters in. Het initiatief kent dus meteen bijval, wat heel positief is.’ De begeleidende leerkrachten worden door SVS en Sport Vlaanderen ondersteund met info- en promotiemateriaal, rugzakjes voor de kinderen en speciale fluohesjes. Ook in de lagere school sporten ze met Snack: op dinsdag met 18 leerlingen uit de eerste graad en op donderdag met 25 leerlingen uit de tweede en derde graad. Ook daar veranderen ze iedere week van sportactiviteit, die kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. (JH)

Info
Inschrijvingen gebeuren per semester via het Heilig Hartcollege
prijs: 60 euro voor 15 lessen
www.hhc.be