submenu

Vlaamse week - van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 juli

De jaarlijkse Vlaamse Week is een organisatie van de cultuurraad van Wezembeek-Oppem die logistiek gesteund wordt door gemeenschapscentrum de Kam. Er is voor elk wat wils.

De Vlaamse Week start op dinsdag 3 juli om 20 uur met een gespreksavond van het Davidsfonds. Walter Vansteenkiste, Vlaams burgemeester van Wemmel, is de gastspreker voor deze avond.

Op donderdag 5 juli vindt om 20 uur de academische zitting in de Kam plaats. Politicoloog professor Dave Sinardet zal er komen spreken over België, waar Vlamingen thuis zijn?. De academische zitting wordt opgeluisterd door Jonathan Westhorp Trio en gastmuzikanten. De avond wordt traditioneel afgesloten met de uitreiking van de Gulden Sporen. Een aan een inwoner van onze gemeente en een aan een organisatie van buiten de gemeente.’

Op vrijdag 6 juli is er om 22 uur de gratis filmvoorstelling van De Loteling, een film van Roland Verhavert. Bij mooi weer vindt de filmvoorstelling plaats op het binnenplein van GC de Kam, bij slecht weer in de grote zaal.

De Vlaamse Week wordt afgesloten met het volksfeest, op zaterdag 7 juli vanaf 18.30 uur met een barbecue, een springkasteel, een optreden van Emballage Kado en als afsluiter om 23 uur het vuurwerkspektakel (afgelast wegens de aanhoudende droogte).

Datum

praktische info

genre

varia

adres

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

prijs

  • gratis