submenu

Mikrokosmos - Makrokosmos - Marie-Laurence Leguet-Sikaly stelt tentoon

Marie-Laurence is een veelzijdige kunstenaar. Van kinds af is ze geïnteresseerd in verschillende kunstvormen en leergierig om technieken onder de knie te krijgen. Tekenen, schilderen en geometrie boeien haar het meest. Ze heeft een diepgewortelde behoefte aan contact met de materie om zichzelf uit te drukken en het begrip “vorm en volume” nemen in haar creatief denkproces een belangrijke plaats in.

Marie-Laurence groeide op in Brussel als kleindochter van een Franse naaister en dochter van een schilder decorateur die zich in België vestigde. Haar jeugd baadde in kleuren, vormen en materialen. Kunst en creatie was alom aanwezig.

Na haar middelbare studies trok ze naar Los Angeles waar ze interculturele studies en een theateropleiding volgde. Ze bloeide helemaal open in de wereld van het theater. Zowel het spelen, regisseren als de decors en de kostuums spraken haar aan. Terug in Europa, startte ze haar carrière bij het Centrum ‘Art et Vie’ in Marseille en vervolgens bij het ‘English Theater’ in Frankfurt.

Einde jaren 90, na een workshop glasontwerpen bij Audrey Otterbein in Langen (D.), startte ze zelf met het bewerken van glas. Ze verdiepte zich in mozaïek en de Tiffany techniek.

Al gauw werd ze betoverd door de magie van het glas in relatie tot het licht. In het begin reproduceerde ze bestaande modellen, maar snel begon ze eigen creaties te ontwikkelen.

Bij haar terugkeer naar België, in 2010, kwam ze terecht bij het ‘Centre belge du Vitrail Pierre Majerus’ waar ze zich onder het toeziend oog van Pierre Dognaux, Patrick de Jager en Saskia Lupini-Klute vervolmaakte in het schilderen op glas.

Marie-Laurence is gefascineerd door de complexiteit die het werken met glas vereist, de artistieke creativiteit alsook de nodige technische vaardigheden, discipline, doorzettingsvermogen, methode, precisie en aandacht voor detail. Al deze kwaliteiten worden onthuld in haar eigen creaties.

Na bijna 25 jaar ervaring in het werken met glas wil Marie-Laurence, meer dan ooit, haar passie delen. Haar missie is het gebrandschilderd glasraam demystificeren en democratiseren.

Datum

  • gratis toegang

praktische info

genre

expo

adres

GC de Kam - cafetaria
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem