submenu

Herfstfeesten 2017 - van 22 september tot 13 oktober

Hieronder vind je een overzicht van het programma. De meeste activiteiten vinden plaats in GC de Kam.

-  Vrijdag 22 september, 20u: openingszitting met voorstelling jaarprogramma’s Cultuurraad en GC de Kam en een theatervoorstelling van M’rza. Toegang gratis maar plaatsreservatie noodzakelijk.
- Zaterdag 23 september, vanaf 14.30u: Proef Femma, een pannenkoekenslag met een bloementombola ten voordele van Samana (Ziekenzorg).
- Zondag 24 september, 10.30u: herfstjogging, een recreatieve jogging (5 km of 10 km)  met vertrek en aankomst aan de Kam georganiseerd door de Running Club. Iedereen is welkom en deelname is gratis.
- Zondag 24 september van 14u30 tot 17u30: Vriendjesdag georganiseerd door Chiro Berkenbloesem. Afspraak om 14u20 aan de chirolokalen (Vosberg z/n, achter de kerk). Er worden die dag leuke activiteiten voorzien. Voor alle kinderen vanaf het 1ste leerjaar. Hopelijk tot dan!  
Neem alvast een kijkje op onze website www.chiroberkenbloesem.be
-  Maandag 25 september, 20u: Fitness voor 40+ georganiseerd door Fit en Gezond Heren.
Kom tijdens de Herfstfeesten eens uit de zetel om vrijblijvend kennis te maken met fitness! Eerst rekken en streken onder begeleiding en daarna een heus partijtje volley of badminton in een vriendschappelijke sfeer. Wedden dat je terugkomt?!
Plaats van afspraak: Heilig Hart College, Grote Zaal
Deelnemen is gratis. Vooraf wel aanmelden a.u.b. via vincent.widdershoven@gmail.com of jl_vanhaelen@yahoo.com.
Je kan ook komen kennismaken op maandag 2 of 9 oktober.
- Donderdag 28 september, 14.30u: Geheugentraining  is het thema van een door Samana (Ziekenzorg) georganiseerde lezing i.s.m. FEMMA, OKRA en KWB. Tijdens deze bijeenkomst leiden we je rond in de archieven van het geheugen en leer je optimaal je geheugen te gebruiken. Toegang gratis.
- Donderdag 28 september, 20u: Het Davidsfonds organiseert een lezing van Hans Geybels over “Het Vaticaan”.
Het Vaticaan roept veel vragen op, maar dankzij Hans Geybels wordt er een stukje van de sluier opgelicht. We brengen een ongewoon bezoek aan dit intrigerend stukje aardbol. Wat is waarheid? Wat is fictie?
Toegang: 5 euro
- Ook dit jaar organiseert Erfgoed Wezembeek-Oppem een tentoonstelling over Handelszaken en Pachthoeven, vroeger en nu (Commerçanten en Pachtauve van Weizembeik en Oppet).
De vernissage gaat door op vrijdag 29 september om 20u en is enkel op uitnodiging.
De tentoonstelling is te bezichtigen op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, doorlopend van 10u tot 17u. Meer informatie zie www.erfgoedwezembeek-oppem.be en de facebook pagina ‘erfgoed Wezembeek-Oppem’
- Dinsdag 3 oktober, van 19.30u tot 21.30u: eerste sessie van een workshop kalligrafie - unciaalschrift. Er zijn 8 sessies, telkens op dinsdag. Vooraf inschrijven is essentieel –het aantal deelnemers is beperkt– en kost € 65. Dit is een samenwerking tussen GC de Kam, Archeduc en Gezinsbond.
Vrijdag 6 oktober, 15u: Het Feest voor alle leeftijden wordt dit jaar opnieuw georganiseerd door OKRA i.s.m. Cultuurraad en GC de Kam. Zij laten je genieten van een optreden van Jo Valley. Kaarten kosten € 13 in voorverkoop en € 15 aan de kassa. Taart en koffie zijn inbegrepen.
-  Zaterdag 7 oktober, van 10u tot 17u: Het Davidsfonds stelt het boekenpakket “Vers Geperst” voor waaruit je kan kiezen voor je Davidsfonds-lidmaatschap voor het nieuwe werkjaar. Ook niet leden zijn welkom en de boeken te bekijken.
- Zaterdag 7 oktober, 20u: Herfstconcert Non Troppo; Kaarten kosten € 7 in voorverkoop en € 9 aan de kassa. Info en reservaties: nontroppo.zanggroep@gmail.com
- Zondag 8 oktober, 14u: Kinderhoogdag: cultuurfeest voor het hele gezin in GC de Kam. Dit is een organisatie van GC de Kam  i.s.m. GC de Lijsterbes. Tickets kosten in vvk € 6; aan de kassa € 7. Groepskorting mogelijk!
- Donderdag 12 oktober, 20u: Natuurpunt organiseert een avondje over “Toen de dieren nog spraken” met Joeri Cortens van Natuurpunt CVN. Toegang gratis.
Dit is een natuur-educatieve comedy voorstelling over de communicatie tussen mensen, dieren, planten, … in geuren en kleuren … en wat er zoal kan mislopen. Apen apen apen na? Gaan spinnen op het web? Twitteren (blauwe) vogeltje zelf wel eens? En vooral … wat bakken we er zelf van? Zijn we beland in een communicatie-revolutie of verstaan we elkaar steeds minder?
- Vrijdag 13 oktober, vanaf 18u: Café Mangé georganiseerd door KWB ten voordele van Ziekenzorg. Een maaltijd kost € 10.

Datum

praktische info

genre

varia

adres

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem