submenu

Robert Elslander - Schilderijen - 1 januari tot 29 februari 2016

De creatieve Robert Elslander werd geboren in 1937 en kwam in 2013 om het leven na een verkeersongeval. Maar zijn kunst leeft voort. In januari en februari kan je een selectie van zijn werken bewonderen in de cafetaria van GC de Kam.

De kunstwereld van zijn jeugd was die van de oude meester-schilders en die van het abstract impressionisme. Op de HBS (middelbare school) van de jaren 50 kreeg zijn talent vorm doordat hij op alternatieve wijze uitdrukking gaf aan zijn gevoel voor ‘geïntegreerde harmonie’. Hij definieert dit als respect voor mensen, geestelijk leven, wereldgebeurtenissen, natuur en vrede. De grote variatie in onderwerpen is gebaseerd op zijn ‘geen oorlog maar vrede’ positief denkende visie. Ze hebben een hechte band met het dagelijkse leven.

Sinds 1962 schildert hij met niet-vermengde olieverf op linnen dat op hout is bevestigd. De verf wordt rechtstreeks uit de tube aangebracht met dunne aangescherpte satéstokjes, waardoor de levendige kleuren in zijn werken een bijzondere structuur hebben.

Elslander startte in 2004 met exposeren. Met succes organiseerde hij van 3 december 2004 tot 17 januari 2005 een expo in het middeleeuwse kasteel Bojnice in Slovakije. Hij exposeerde ook in de Galerie des Beaux Arts in Heeze, en zijn werken waren te zien in de Galerie Papillon in Amsterdam. In het kader van Het Vierkante Ei hing Barbarella op 28 maart 2009 in Van Abbe in Eindhoven. In 2010 stelde hij in GC de Kam enkele van zijn werken tentoon. De collectie van Elslander is ook officieel geregistreerd bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie – afdeling 'moderne en hedendaagse kunst' in Den Haag (Nederland).

Elslander beschouwde het internet als een ideale manier om zijn kleurrijke en met zorg en precisie gecreëerde collectie te tonen aan het publiek. Behalve in de cafetaria van de Kam kan je zijn werken ook bewonderen via www.robertelslander.nl.

Datum

praktische info

genre

expo

adres

GC de Kam - cafetaria
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem